אפליקציות הן למעשה יישומים שכולנו מכירים היטב מהטלפונים הניידים שלנו ומהמחשבים האישיים. אפליקציות הן עזרים המאפשרים לנו לנווט בין תחומים שונים המתמקדים בדברים מסויימים כדי לעזור לנו בכל אשר נפנה. אפליקציות יכולות לגרום לנו לצחוק, לחשב מרחקים, למצוא טיסה זולה לחו"ל היום בערב ולהראות לנו איפה במרחק הליכה מאיתנו יש מספרה, מסעדה טובה או מועדון לילה נחשב. חברות ועסקים רבים מבקשים לפתח אפליקציות לעסק שלהם, או לתחום שבו הם עוסקים וחולמים כי האפליקציה תכבוש את הארץ והעולם ותהפוך אותם למיליונרים. אז ככה: אנחנו שומעים על מספר חברות שבאמת הצליחו בכך, אבל הרוב נשארים אלמונים ומצטרפים למאות אלפי האפליקציות הקיימות ברשת. אבל היי, זה לא צריך להרתיע אף אחד מלנסות ובמיוחד אם יש סיכוי שהאפליקציה תקדם את העסק שלכם עוד צעד קדימה. אז קדימה לעבודה.
פיתוח אפליקציות דורש השקעה
בניגוד למצב ששרר בסוף שנות ה 2000 וכיום כדי לפתח רעיון לאפליקציה יש צורך בהשקעה לא קטנה. השקעה בפיתוח האפליקציה ובשיווקה לעולם. כמה השקעה נחוצה? לזה נחזור מאוחר יותר.
כדי לפתח אפליקציה יש צורך לעבוד עם חברה המתמחה בכך באופן מקצועי ושיש לה נסיון והתמחות בפלטפורמה שאתם מעוניינים להציב בה את האפליקציה. קיימות פלטפורמות שונות כמו למשל מערכת ההפעלה לאייפון (מידע נוסף ניתן לקרוא בדף פיתוח אפליקציות לאייפון) ולסמארטפונים אחרים וצריך להתמחות בכל אחת מהן בנפרד. רוב החברות מתמחרות את תהליך פיתוח האפליקציות על ידי תמחור כל אלמנט באפליקציה, ובמיוחד לפיתוח אפליקציה לאתר קיים או אפליקציה פשוטה שבה האלמנטים אינם חדשים המצריכים אלגוריתמים מורכבים. בחברות אחרות גובים עבור שעת עבודה והיא מקובלת כאשר האפליקציה המבוקשת מורכבת ובעלת אלמנטים שהם חדשניים המצריכים השקעה ומחשבה. את כמות שעות העבודה קובעים לאחר האפיון של האפליקציה. פיתוח אפליקציה מתחיל מרעיון שיש ליוזם האפליקציה ולאחר מכן מתקשרים עם חברת הפיתוח ומסכמים את תנאי העבודה וההתקשרות, ולאחר מכן כותבים את האפיון שלה. רק לאחר מכן מתחילה מלאכת כתיבת האפליקציה מבחינה טכנית וע"פ הפלטפורמה הנבחרת כגון: מערכת ההפעלה של אייפון או פיתוח אפליקציות לאנדרואיד.
ניצול כלכלי של אפליקציות
כדי לנצל את האפליקציה יש להפוך אותה לחברה על ידי גיוס משקיעים או השקעת הון עצמי. ולכן, עוד לפני חתימת ההסכם עם חברה מסויימת לפיתוח האפליקציה יש לכתוב תוכנית עסקית שתהיה אטרקטיבית למשקיעים הפוטנציאלים. בהסכם עם חברת הפיתוח חשוב שהתשלום יבוצע לפי אבני דרך קבועים מראש כאשר אחת מהן, ואולי החשובה, היא הוכחת ההיתכנות (POC). לאחר שחוצים אבן דרך זו ניתן לגשת לגייס את ההשקעה הראשונית המכונה SEED (זרע) שלאחריה יהיה אפשר לפתוח משרדים לחברה ולגייס צוות שתפקידו יהיה לשפר את השירות באפליקציה.
חשוב לזכור כי עלויות של מתכנתים, מעצבים, שרתים, הוצאות
שיווק אפליקציות וכדומה עשויים להגיע לסכומים גדולים וחשוב להכניס בתוכנית העסקית את כל המרכיבים שיהיה לשלם עבורם בכדי להוציא את המוצר הטוב ביותר שניתן עבור הקהל ועבור המשקיעים.
יש לחזור ולהדגיש כי מספר האפליקציות שמגיעות לתודעתם של מליוני אנשים ברחבי העולם הוא קטן, אבל אין בעובדה שו לרפות ידיים לאף אחד. אם הרעיון שלכם חדשני ופורץ דרך ותתכננו אותו נכון מבחינת הפיתוח וגם מבחינה פיננסית ניתן לבנות מודל מצליח.
אפליקציות סביב סביב
פיתוח אפליקציות יכול להפוך חברה אלמונית לחברה מאד מוצלחת ויש לכך הוכחות מסביבנו כל הזמן. לא מומלץ לנסות לפתח את האפליקציה לבד מכיוון שהידע הנחוץ לעשות זאת כיום הוא גדול ומומלץ לעבוד עם חברות מנוסות ומיומנות בפיתוח אפליקציות אלה. אופציה נוספת היא להיעזר בשירותי הכוונה
וייעוץ בפיתוח אפליקציות.
אחת הדרכים שמועילות בפיתוח אפליקציות לסמרטפונים על ידי חברות שונות היא העובדה שהן יכולות לקבל חשיפה מאד גדולה וגם האפשרות להעלות פרסומת בגוף האפליקציה גורמת לחשיפה גדולה של העסק, והדבר תלוי כמובן ברלוונטיות של האפליקציה ובקהל היעד שלו בהתאם לעיסוקה של החברה.
ולגבי המחיר – המחיר לפיתוח אפליקציות אינו נמוך והדבר תלוי כמובן במשך הפיתוח והדרישות לשם כך. אבל בכל מקרה שאתם מקבלים הצעה נמוכה בהרבה ממחירי השוק יש לחשוד בדבר ולבדוק זאת היטב היטב לפני שמחליטים לעבוד עם החברה.